Втори опит - Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства,

...
Втори опит - Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства,
Коментари Харесай

Втори опит: комисията за Нотариуса пак вика градската прокурорка, учтиво отклонила първата покана

Втори опит - Временна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов-Нотариуса още веднъж вика градския прокурор на София Илиана Кирилова, която " учтиво отклони поканата " да се яви на 14 март.

Това излиза наяве от оповестения дневен ред за утрешното съвещание на комисията.

Кирилова ще бъде питана " по отношение на вероятно съществуване на групи за въздействие в Софийска градска прокуратура и подхванати ограничения от страна на управлението на СГП ". На предходното съвещание Кирилова не се яви, като посочи и следния претекст: вече дала изявление за медиите - а те по-бързо и ефикасно стигали до жителите. " В последна сметка дейностите на прокуратурата подлежат на правосъден надзор, а не и на парламентарен ", написа още тя до депутатите в писмото с " учтивото отклонение на поканата ", както бе дефинирала.

Преди няколко дни разгласява показания от 2023 година на градския прокурор, която споделя за реакцията си след излизането на първите епизоди на следствието на " Осемте джуджета "  през юни 2020 година. От тях излиза наяве, че Кирилова и Петър Петров-Еврото и някогашната му брачна половинка Любена са били фамилни другари. Познанството им датирало от далечната 1997 година

Дали Народното събрание още веднъж ще получи учтиво отклоняване - следва да забележим.

Предвидено е и чуване на основния контрольор на Инспектората към Висш съдебен съвет Теодора Точкова - за това правил ли е инспекторатът инспекции по сигнали към проблема. Отговорът към този момент е явен. От ИВСС споделиха, че не са.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР